Sköldkörteln
Det finns en rad symtom som kan vara en indikation på om den fungerar som den skall eller inte. På våra tester har vi sett på din sköldkörtel ur ett flertal perspektiv. Vi kan därmed plocka upp funktionen på den tidigt och stimulera den för att den skall kunna fungera optimalt. Vanliga problem man kan ha med sköldkörteln är underfunktion-hypothyreos, överfunktion-hyperthyreos, höga antikroppar-graves symptom, inflammation i sköldkörteln och gifter i sköldkörteln som då också påverkar funktionen på den. Allt detta är diagnoser man kan ha men det finns en orsak till att det har blivit så här, dessa försöker vi reda ut.
Värdena som man ser på ett blodprov kan se bra ut men det kan dock finnas belastningar på den som gör att ämnesomsättningen i kroppen totalt sett inte fungerar optimalt och du känner av typiska symptom som t ex låg energi. På sikt det kan även visa sig i ett blodprov och vi vill främja så att du slipper få dessa problem framöver.
Vad gör då sköldkörteln i din kropp och varför är den så viktig?
Sköldkörteln påverkar nästan alla kroppens funktioner och den viktigaste funktionen är att reglera ämnesomsättningen, det vill säga hur kroppen omvandlar näring till energi. Det är därför du kan få så många symptom vid problem med sköldkörteln. Vanliga symtom är; låg på energi, trött, torr hud, viktuppgång eller viktnedgång, torr hud och torra slemhinnor, hårkvalitet, sömnproblem, skakningar osv. Listan kan göras hur lång som helst och många tror att det är sköldkörteln som är problemet för att symptomen stämmer in på hur man mår ändå ser alla värden bra ut. Man kan inte alltid skylla på sköldkörteln men det kan finnas andra typer av belastningar på sköldkörteln som inte alltid påverkar hormonvärdena men som ändå påverkar hur du mår.
Vanliga problem vi ser på sköldkörteln och som påverkar dess funktion är:
✔️Inflammation i sköldkörteln, ofta kopplat till vad du äter och eller hur du bryter ner maten.
✔️Virus på sköldkörteln
✔️Gifter på sköldkörteln som tungmetaller
✔️Hormonell rubbning
✔️Brist på jod och andra viktiga näringsämnen - detta är i sin tur oftast kopplat till maten och hur du bryter ner och tar upp näring
Du har fått förslag på vad du kan göra för din sköldkörtel i din rapport men här kommer en mer generell förklaring:
Finns det virus på sköldkörteln kan dessa behandlas hos oss, är det inflammation så är det extra viktigt att äta kost som inte triggar denna inflammation (se kostplaner och antinflammatorisk kost), gifter kan behöva avgiftas med t ex detoxified iodine, är det en hormonell rubbning kan detta även balanseras eller uppreguleras med behandling på klinik. Du har fått råd anpassade just för dig och för din sköldkörtel.
De viktigaste tillskotten för sköldkörteln:
Lilla sköldkörtel hormon skolan
Sköldkörtelns hormoner heter tyroxin och trijodotyronin. Tyroxin kallas för T4 och trijodotyronin för T3. Tillverkningen av tyroxin och trijodotyronin styrs av ett annat hormon som heter tyroideastimulerande hormon. Det bildas i hypofysen i hjärnan. Tyroideastimulerinade hormon förkortas till TSH.
Men som sagt obalanser här har ofta en grundorsak enligt ovan.
VAD KAN DU GÖRA ÅT DET?
Vi har många möjligheter att Stimulera din sköldkörtel.
För det första är det viktigt att jobba med orsaken till det som påverkar funktionen av din sköldkörtel. De viktigaste behandlingarna kan vara rätt kost och näring, detoxified iodine, specialkosttillskottet thyreocomp. På kliniken kan vi stimulerar med lokal behandling med papimi, cellregleringsmadrass för att få ämnesomsättningen i cellerna att fungera optimalt, kvantmedicinsk behandling för reglering av sköldkörteln. Det finns även en medicinsk teknologi för hemmabruk specialgjord för sköldkörteln som heter Thyreogym. Denna hyr vi ut eller säljer.
Observera att alla våra tips, råd, undersökningar och behandlingar går ut på att skapa kapacitet i kroppen för självläkning och för förebyggande hälsa. Vi behandlar inte specifika sjukdomar och vi sätter inga diagnoser.
Informationen vi förmedlar på denna sida är inte avsedd att ersätta samråd med din ansvariga läkare. Går du på läkemedel, prata alltid med din läkare om du gör kostomläggningar och andra livsstilsförändringar. Senarelägg inte läkarbesök med anledning av något du läst på vår sida.
Göteborgsvägen 74
433 63 Sävedalen
info@lundborgkliniken.se
031-133200
Måndag-Fredag
09.00-17.00
© 2021 Lundborgkliniken AB. All Rights Reserved.